Fy bubblan

Såna taskiga päron Arvid har! Först började dagen ganska bra med att Jonas steg upp tidigt med lillkillen och jag fick sova till nio. Välbehövligt. Sen när jag kom upp var det fix, don och iväg på barnvagnsbio. Camille redouble tror jag den hette. Inte lika bra som Blue Jasmine förra veckan och beroende på hur mycket franska man har utsatts för på sistone talade de väldigt tydligt (jag) eller väldigt otydligt (Billiecissi).

En mamma hade en niomånaders som kröp omkring som en vettvilling i pausen. Hon förklarade att i Indien lät de barnen klara sig själva medan mammorna stod och lagade mat eftersom de lär sig ta ansvar då. Som tur var trillade inte hennes bebbe nerför trapporna hon var uppe i eller välte ljuslyktan hon var på. Under sin graviditet hade hon bott ett tag i torson, men kände att när man väntade barn ville man ”vara närmre moder jord”. Hon försökte också hejda flickans vilja att lära sig gå genom att inte uppmuntra det i största allmänhet och inte ge henne lära-gå-vagn och dylikt i synnerhet. Det är så olika det där.

DSC_1994
Klappa fint på Bajsblomman, varför?

Sen var det shopping som gällde. Lindex rea startade igår så vi mer eller mindre flög dit med vagnarna efter bion och Arvid fick lite nya kläder.

DSC_1999
Va? Littlephant till Arvid? Näe… Så kan det väl ändå inte vara..

Så långt på dagen var det ändå ok. Problemen började väl egentligen när vi skulle hem. Bussen fick vi vänta på i tio minuter och sen var den redan barnvagnsfull så vi fick vänta på nästa som inte ens gick hela vägen hem så vi fick gå hem från Videdal. Inte så långt, men med en sen en halvtimme ganska storkinkig bebis, måttligt kul.

Sen kom mormor och efter en stund till Bo också. När Arvid började ana att något inte stod helt rätt till är oklart, men troligtvis när mormor var den som först försökte lägga honom att sova middag.. Jonas och jag skulle ju iväg och se Miss Saigon med Anita (vår julklapp till henne)

DSC_1998
– Se glad ut! – Går ju inte nu när jag är medveten.

Musikalen var bra och vi drack bubbel och åt laxmacka och macaron i paus. Vi kom hem til en liten pojke som sov på sin mormors axel framför idol. Ledsna miner hade det varit. Gröten hade varit nära på oätlig när det inte var mamma eller pappa som gjort den. Sova var hemskt utan mamma- och pappagos. Skrik och gråt och trösta sig själv till sömns med napp och Nalle Kanin för att sen vakna och vara otröstlig igen. Stackars liten.

1381558889383
Skärpning idag! Allt fokus på mig nu! Allt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s