Ankfest!

Så idag firade vi Mårten hos Anita. Traditionen började med att Lennart (Jonas morfar) vann en anka på något lotteri en gång och sen dess är det traditionell ankmiddag som gäller på Mårtensafton (eller i krokarna). Nu finns ju varken Annie eller Lennart längre, men Anita tog upp firandet i år igen. Det är vår familj, Anita, Alexander och Sven och Gullbritt (släktingar).

Avokado med räkor och lite rostbröd först. Arvid åt som en galning och frågade efter en till portion innan jag knappt hunnit börja på min ens. Fick förklara konceptet förrätt för honom. Tror han åt fyra mackor istället.

Två helstekta ankor följde med exakt alla tillbehör man kan önska: äppelklyftor, katrinplommon, rårörda lingon, lingonsylt, äppelmos, gelé, rödkål, kokt potatis och brunsås. Har säkert glömt något men bordet var fullt minst sagt. Signe ville helst bara ha äppelklyftor och Adrian äppelmos. Arvid siktade in sig på köttet. Mycket fint alltihop.

Nötkaka och en äppelkaka till kaffet. Adrian sken upp inför fikan som om det vore hans födelsedag. Så kallar han också sig själv kakmonster. Signe lyckades sno åt sig av nötkakan också och var därmed stilla en stund. Annars var det mest upp och ner i stolen och mellan huvud- och efterrätt hämta folk att sätta på golvet – favoritlek just nu.

Adrian leker gärna med Signe men på sistone har Arvid varit ganska gnällig med det. Idag tittade de sig i spegeln och myste dock. Fint. Och en fin middag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s