Engagerade föräldrar

Den här veckan har varit så full med aktiviteter efter jobbet. Två föräldramöten och en klassfest har vi betat av. Klassfesten sammanföll med Arvids Halloweenfest så Jonas som skulle vidare till förskolan var inte så pepp på att klä ut sig och jag hann inte efter jobbet. Pojkarna var vampyrer och Signe pumpa dock. Och låt mig säga som så att hon kanske inte var så läskig, men uppmärksamhet fick hon av både barn och vuxna. En av fröknarna frågade till och med om han fick ta en bild på henne för att hon var så söt.

Det var klassföräldrarna som hade styrt upp alltihop, med hjälp av fröknar och barn. Tipsrunda, olika stationer med pyssel och disko. Signe älskade diskot, framför allt att springa genom rummet, och Adrian älskade att hänga efter sin storebror och Arvid att leka med sina kompisar. En mycket lyckad fest där bara Signe ville gå hem när det var slut.

Och föräldramötena var föräldramöten. Inte så mycket diskussioner. Lite om Lucia (föräldrar får inte vara med och fira på förskolan), att de inte tar gruppbilder för att kommunens jurister menar att det inte är tillåtet enligt gdpr och lite sånt. Jag tog upp att det är konstigt att man tillåter vikarier, även sådana som aldrig varit på förskolan förut, att byta blöjor på barnen. I synnerhet som hygienrummet är helt avskilt avdelningen och man till och med går ut genom grinden därifrån för att nå det. Det var inga issues med det i Lomma kommun tydligen. De kanske inväntar ett pedofilfall eller något innan det blir ändring. Jag anmälde mig som föräldrarepresentant till föräldrarådet i alla fall, så kan jag fortsätta ligga på om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s