Att vara ute och ränna

Så att i torsdags var jag på fotboll och mådde dåligt i drygt 50 minuter. Det slutade ju bra så allting gott. Men det här att totaldominera en halvlek och sen vara helt oförmögen att lyfta blicken så man vet var ens medspelare (och motspelare) befinner sig. Så det var jobbigt efter Luganos reducering.

Igår istället hade jag dejt med Ninni. Vi hade en tidig sittning på Quan där jag inte varit förut. Trevligt ställe, men maten var inte mer än godkänd skulle jag säga. Också en intressant sak att när innehållet i rätterna är specade i menyn på nivån att man nästan vet antalet saltkorn på fisken, och sen ska personalen berätta vad som är på tallriken.

Jaja. Vi var på Quan och sen gick vi till något nytt ställe där det var en in en ut princip på Skomakaregatan. Nu var det ett stort gäng som gick när vi kom så det blev inget köande för oss. Som om vi skulle stå i kö i kylan för att köpa drinkar? Då hade vi vänt på direkten, någon måtta. Nu blev vi inte långvariga ändå. Servicen i baren var exakt noll de knappa tio vi väntade på att beställa. De verkade också satsa på att vara mer coola än praktiska. Jag vet inte hur det är med er, men drinkar som serveras i små flaskor i lerkrukor?

Så vi travade bort till Malmö Live och deras Skybar. Betydligt trevligare. Inte lika trångt heller eftersom vi knöade in oss längst in av baren i gränsen till restaurangen. Stort tips. Ingen som försöker tränga sig förbi en eller springer runt en heller. Mycket bra. Var i och för sig ett underligt killgäng bakom oss som försökte få vår uppmärksamhet eller något. Jag vet inte riktigt för jag vände mig aldrig om – intresset var måttligt skulle man kunna säga.

I hissen upp var det också en tinderdejt (antar jag) som var så pinsam att man knappt visste vart man skulle ta vägen. Några som inte var lika mycket att känna sig för var paret till vänster om oss i baren. Eller det var med närmare eftertanke precis det de var. De gjorde inget annat än kände sig för på varandra, ett grovhångel i timmar av sällan skådad art. Att ingen tipsade dem om att de befann sig på ett hotell?

Det var bra drinkar utom en som var alldeles för söt. Så då klagade jag (trevligt) och vi fick en rejäl shot citronjuice och lite extra cava i glasen och om inte det blev bra kunde vi få en ny drink. Gillar när bartendrar har yrkesstolthet nog att inte bli kränkta för att man har en smakpreferens.

Och sen var klockan plötsligt ganska mycket och jag tog bussen hem – snabbare hemresa än när jag bodde i Malmö. Win win på den kvällen!

Är det snålt med bilder? Kan vara för att jag inte tog några. En skärmdump på höggravid trött syster tog jag i och för sig. Den kan jag bjuda på tills hon ev ber mig ta bort den. Ni vet ju hur mycket trevligare inlägg blir med en bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s