Påskladda!

Påsken är sen som i så sen det bara går i år tror jag. Men nu är den igång äntligen! Äntligen eftersom påsken ju är själva startskottet för våren oavsett väder. Annars tillhör jag inte påskälskarna, finns bättre högtider. Typ julen. En passus.

Trots den sena påsken och att jag varit ledig fram till denna vecka har vi inte riktigt kommit igång med påskpyntandet. Kan ju ha att göra med att vi haft fullt upp med annat i det nya huset, men i torsdags äntligen så fick vi upp ett påskris i alla fall. I vanlig ordning Arvid som ansvarade för den biten.

Och för ett par veckor sen var vi på Vellingeblomman och tittade på påskutställningen med Anita. Då var vi inte i närheten av att ha så fint väder som nu, men mysigt var det!

Att gå påskkärring verkar knappt finnas längre. Nu är det bara Halloween som gäller för sånt tyvärr. I år hade jag inte ens laddat med godis för eventuella påhälsningar av söta barn, så pass en icke-aktivitet verkar det ha blivit. Synd tycker jag. Mina pojkar och särskilt Arvid gillar inte heller att klä ut sig så svårt att få till något sånt härifrån heller.

Vi firade i alla fall in påsken med traditionsenlig påskmiddag med grannarna på hörnet på skärtorsdagen. Tredje året i rad vi gör det nu. Himla trevligt att ha grannar man gillar! Vi hade en gravlaxcheesecake (Sara & Magnus), kallrökt lax, saffranssill (Jonas), vietnamesisk sill (Jonas), kokta ägg, potatis, nybakt bröd och en stor lyxig påsksallad med avokado, mango, feta och en massa annat gott (Sara & Magnus) och slutligen hade jag bakat en budapestrulle. Gravlaxtårtan var en nyhet och riktigt bra, ska nog se till att få receptet från Sara, perfekt ta-med-mat till knytis. Jonas sillar var också toppen. Saffranen var jag ärlighetens namn lite tveksam till innan jag smakade eftersom jag var rädd att den skulle vara lite för påträngande, men icke. Och den vietnamesiska med lime, koriander och chili passade även den förvånansvärt bra ihop med den andra maten.

Igår hängde vi lite i trådgården hos mormor och Bo och fikade upp det sista av tårtan och idag blir vi bjudna på påskmiddag hos barnens farmor. På morgonen har barnen fått leta påskägg också. Inget avancerat detta år. Det tröt min energi för. Jag gömde äggen och sen ritade jag ledtrådar på ett papper allt eftersom tills de hittades. Funkar det med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s