Färgvalen går framåt

Det är svårare än man kan tro det här att välja färg. Vi har ju inte varit i huset ”på riktigt” så vet inte hur ljuset faller och bristen på belysning innan vi flyttat in hjälper knappast heller. Hur ljuset rör sig mellan rummen är lika oklart och också hur våra möbler tar och ger färg. Så det är lite gissningslek kombinerat med provmålning. I värsta fall får vi måla om, även om just det känns lite extra surt när man har betalat för tjänsten.

Igår var sista dagen att lämna besked om kulörer på ovanvåningen. Jag skrev in på planritning som vi skickade till dem så nu bör det bli rätt. Mer vanskligt om man ska beskriva vilket rum som avses.

Vad har vi då valt för färger? Ganska neutralt ändå skulle jag säga. Hallen får samma ljusgrå som vi har i hallen idag, Signe en beige-ljusrosa ton, Adrian en ljusgrå som drar lite åt blått eller grönt beroende på ljus (tror jag), Arvid en ljus, mintgrön nyans och vardagsrummet/vårt sovrum tills barnen är stora nog blir vitt med en gyllene ton.

När vi var där en sväng vid lunch idag hade de målat första strykningen i taket (och 13 cm ner på väggen har vi bestämt) så nu har vi snart resultatet. Blir spännande!

 

En reaktion på ”Färgvalen går framåt

  1. Alexandra

    När jag köpte min lägenhet, var det ett företag som hade färger med personnamn. Så hela min lägenhet är målad i mitt namn, förutom vardagsrummet som är pappa. Det blev inget rum som heter Alexandra, det var en *väldigt* grön färg. Men mina båda mellannamn och Nils (jag hette ju Nilsson i efternamn då) är med. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s