”Jag har så stor kärlek för dig mamma”

Före Signe brukade Jonas och jag dela upp läggningarna så att han tog Adrian och jag Arvid. Efter att hon kom har han nattat båda pojkarna däruppe medan jag gjort detsamma med Signisen i vardagsrummet. Det har funkat bra, men ibland har Arvid gärna velat att jag ska lägga honom och vi har försökt med blandade resultat. Signe vill gärna bli runtvaggad och tuttad till sömns och det är knepigt att göra samtidigt som saga ska läsas eller vaggsånger sjungas.

Så vi har fortsatt haft det uppdelat för det mesta. Arvid och jag brukar ha mysiga stunder annars där han lite då och då öppnat upp om saker han tycker är jobbiga eller funderar på och så. Han är inte den som bara fläker ur sig sitt innersta så det har varit bra för honom att ha det fönstret också. Snart nog är Signe förhoppningsvis redo för att låta sin far natta henne också istället för att bara gala allt högre och högre och bli mer och mer förtvivlad på bottenplan när jag är hos pojkarna.

Häromkvällen gjorde vi dock ett försök igen eftersom Arvid gärna ville ha mig där och Adrian var kräkis och hade somnat i soffan bredvid sin far som inte heller mådde hundra direkt. Det gick en stund, men till slut var jag tvungen att gå ner och ta hand om Signe. Det var ju inte som att Arvid kunde somna ändå med hennes skrik och totala övergivenhet och ensamhet där i sin fars famn. Innan dess hann vi dock ha några fina ögonblick tillsammans. Arvid var så glad att jag var där och sade som rubriken till inlägget säger: ”Jag har så stor kärlek till dig mamma. Jag tycker så mycket om dig.” Och så pussade han på mig. Så himla fint. Så vi satt/låg där och pratade om hur mycket vi tyckte om varandra alltid, även när vi var arga på varandra. Jag ser fram emot när fler såna läggningar kan bli verklighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s