Vaccin

Signe vaccinerades för andra gången igår. Jag förrådde henne alltså än en gång, även om jag snarare skulle se det som det motsatta förhållandet. Tror inte Signisen såg det så dock. Det gick bra i alla fall. Hon skrek och blev ledsen, men inte lika så som förra gången.Jag har ett antal gånger skrivit om hur själviskt det är att inte vaccinera sina barn, förutom de rena riskerna man utsätter dem för då. Vad jag inte visste var hur långvariga en del av de här sjukdomarna är.

Vi tittade på det gamla Alfons-avsnittet där han är så uttråkad efter julen eftersom han inte ”har något att göra”. Anledningen till detta är att Viktor i sjuk i kikhosta och därför inte får leka på sex veckor.

SEX VECKOR! Det är ju helt sjukt länge. Tänk om man skulle först vabba ett barn i sex veckor och sen mitt i insjuknar nästa och sen nästa. Man skulle få anställa ambulerande kikhostevikarier på arbetsplatsen om man inte vaccinerade barnen.

Så att vaccinera handlar inte bara om barnens hälsa utan likväl ens egen. Tänk att vara hemma med uttråkade barn i typ två månader och då inte ens kunna gå till biblioteket eller mataffären för smittorisken. Jag hade behövt lugnande utskrivet om det var jag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s