Baka med liten stor Arvid (som också agerat hjälte)

Vi har adventsfika på söndag och förberedelserna är igång. Mycket julgodis funkar också bra att göra med barn. Att koka knäck och kola eller gelégodis för den den tillhör kanske inte just den kategorin, men det finns mycket annat man kan göra med hjälp av små händer.

Jag frågade båda barnen om de ville vara med och baka, men det var bara Arvid som nappade. Den allra största hjälpen skedde dock innan vi alls kommit igång. Arvid utförde nämligen ett hjältedåd som jag föredömligt preppat tidigare på dagen. Inte så att jag förberett det, absolut inte, men jag hade fått till en lösning han kunde slutföra på mitt problem. En lösning som i min värld är ett rent hjältedåd.

Jag förstår att ni alla anar varåt det här barkar – ett åttabenat mardrömsscenario. Låt mig spela upp vad som hände. Signe och jag tänkte förbereda julbaket lite och göra fyllningen till mintkakorna innan pojkarna kom hem. Jag drar fram kitchen aiden och plockar upp krokar etc som ligger i skålen. Då möter en varelse vars släkte överlevt allt (inklusive dinosaurierna med råge – 400 miljoner år har de funnits) mitt öga. Helt skoningslöst mot mig och mitt hjärta har alltså en spindel intagit min, jag upprepar min, rostfria skål. Att säga att jag skrek och smått flög ut ur köket vore en underdrift. Signe bara tittade på mig från babysittern.

Naturligtvis kunde jag inte bara låta mördarkreaturet få fri lejd i köket, inte heller själv avlägsna det. Jag har ju strategier som involverar dammsugaren, men det funkade inte i detta fall då skålen stod på arbetsbänken. Några snabba funderingar senare hittar jag en lösning i att lägga en tallrik på skålen som lock. Och när jag hämtat pojkarna kunde Arvid som den duktiga kille han är bära ut och göra av med spindeln i trädgården (det var inte helt lätt för övrigt, spindeln ville bo kvar i skålen).

Efter det kunde vi baka och det gick så fint så fint. Nu blev det här visst snarare ett inlägg om min töntighet med spindlar än julbak, men det ena gjorde uppenbarligen större avtryck på min dag tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s