Lekplatser inte så kul va

Barnen har ju bara femton timmar nu på förskolan. De är fördelade mån, tis, ons 9-14. Måndagen och fredagen är de alltså helt ledig och jag brukar försöka hitta på någon aktivitet så att det inte ska bli en enda lång dag av bråk som annars är risken. Jag kan liksom inte aktivera och avleda konstant när jag har en klängbebis som vill äta eller ligga nära majoriteten av tiden.

Jag har för vana att varje morgon och säkert ett par gånger om dagen också nu när jag är hemma kolla vädret i två av apparna jag har på telefonen. Det är jag knappast ensam om eftersom det är oerhört praktiskt att kunna förutspå regn och oväder innan man skicka iväg kidsen till föris i shorts och linne. Arvid och Adrian väljer själva kläder och klär såsig utan hjälp så det kan bli lite hur som. När de är helt ute och cyklar får man försöka komma med förslag eller förhandlingar med mer eller mindre rimliga kompromisser. Jag menar, det är ju knappast någon katastrof om Adrian har både badbyxor och shorts under långbyxorna, men man känner sig lite dum inför förskolepersonalen.

Förra veckan såg jag i alla fall att det skulle vara regn och blåst hela veckan utom måndagen så då passade jag på att vara en god mor och gå till lekplats med pojkarna. Och inte bara en lekplats utan två stycken! Ni förstår hur många mammapoäng jag kunde plocka där. Lekplatser är sjukt tråkiga i mitt tycke så jag stoppade in hörlurar och lyssnade på podd och gick runt runt alternativt drog vagnen fram och tillbaka på stället beroende på hur mycket hjälp killarna behövde av mig. Inte särskilt mycket praktiskt nog.

Det kanske inte är så kul att vara på lekplats, men man får ofta fina bilder därifrån och pojkarna blir glada. Win win.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s