Döda batterier, fölsekalas och sånt

Ni vet hur barn kan vara roliga ibland. Så var det förra helgen, för snart en vecka sen alltså. Kanske ni tycker känns lite inaktuellt nu, men då ska ni veta att jag har ett utkast med titeln Oktoberfest i november från förra året liggandes.

Vi skulle i alla fall till Lomma och fira mormodern som fyllt ett år till. Det hade varit lite sådär stämning innan. Jag var sur av troligtvis högst rimlig anledning som jag dock inte längre minns. Ett kalas var alltså perfekt för att bryta detta humör. Tji fick jag. Inte för att mamma styrt upp ett dåligt firande utan för att vi inte kunde åka dit.

Vadå inte kunde tänker ni säkert. Jo det var nämligen så att en liten blond kille skaffat sig ett nytt intresse som stavas ”tända innerbelysningen i baksätet”. Det gjorde han exakt hela veckan så att batteriet sakta men säkert laddades ur litegrann mellan aktionen och upptäckten. Lamporna tänds ju när man öppnar dörrarna så jag har inte sett det förrän jag kört iväg nästa gång och då kunnat stänga av när parkerat.

Detta dränage av batterikraft innebar i alla fall att när vi satt i bilen i skjorta och klänning redo att åka var bilen bara helt tyst. Startkablar gick inte alls och batteriladdaren hade gått upp i rök. Så vi fick gå in igen och avbryta kalasåkandet. Barnen grät, jag skyllde missödet på dem och Jonas körde iväg och köpte en ny laddare och satte hoppet på att ett par timmar på laddning skulle få fart på bilen.

Eftersom ni nu undrar varför vi inte bara tog den bilen som Jonas använde så beror det på att alla inte får plats däri. Och att ta varsin (vi ska sälja avensisen så bara tillfälligt vi har tre bilar) gick inte heller på grund av övernitisk besiktningsman.

Efter två timmar vaknade hur som helst bilen och vi kom iväg till del två av kalaset och fick tårta och bullar som förrätt till middagen. Inte fel det heller!

(För den som undrar har inte lamporna tänts en enda gång den här veckan.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s