Mördare på vift

Idag gick hela morgonen så smidigt så smidigt. Barnen kom iväg till föris utan något som hakade upp sig på vägen och Signe lät mig koka kaffe och dricka det. Fint väder ute och nattlig olycka i barnsäng så läge att tvätta. Tänkte vara ordentlig så där som man är ibland så samlade ihop all smutstvätt och sorterade till fem maskiner medan Signe magiskt låg lugn och glad i babygymmet. Tog henne på ena armen och kassen med kisstvätt på den andra och gick ner i källaren till tvättstugan.

Och där tog det stopp. Som det tog stopp också. Framför tvättmaskinen hade en stor (verkligen på riktigt stor) spindel hotfullt placerat sig. En husspindel som uppenbarligen hade åsikter om mina ambitiösa tvättplaner för dagen. Så jag vände på klacken och skyndade mig upp igen.

Sen kände jag att jag ändå gått många timmar i terapi för det här och borde kunna reda ut det här. Med reda ut menar jag naturligtvis inte att avlägsna spindeln på egen hand utan att låtsas som att den aldrig varit där och bara tvätta som vanligt. Det är den nivån jag accepterat som rimlig för mig, att kunna vistas i ett rum där det varit en spindel även om den inte tagits bort eller dödats och därmed kan gå till attack när som. Jag tror faktiskt inte att jag kan mer än så.

Så jag gick ner med Signe igen en timme senare och hoppades på att spindeln flyttat ut. Icke. Med en puls som om jag sprungit fem kilometer pausade jag tillfälligt tvättprojektet och pysslade med annat. Ett sista försök innan hämtning på förskolan gick lika dåligt. Alltså, vad är det för ondskefull varelse liksom?

Nu kanske ni tror att tvätten fortfarande står och drar sig i kiss, men jag har lugnande besked till er. Anita och Alexander kom förbi på eftermiddagen så då löste Alexander problemet och sängkläderna är nu rena. Resten av tvätten får vänta till imorgon däremot och då slipper vi förhoppningsvis fler överraskningar.

Så här stor var den:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s