Det är ju val snart

Två veckor till valet nu. Arvid och jag pratade lite om det häromdagen, hur Sverige styrs, vad skatt är och att alla röstar. Tror jag höll det på en lagom nivå. Jag nämnde inget om alla de som röstar på partier som inte tycker att han, hans syskon och far inte är riktigt svenska eftersom deras farfar kommer från ett annat land och dessutom är född i en annan religion. Jag sade inte heller något om att många tycker att det är så viktigt att göra skillnad på folk att man gladeligen offrar kvinnor, gamla, sjuka och barn för den kampen. Det kan vänta med att upptäcka hur småsinta och dumma så stor andel av befolkningen är.

Kommer ni ihåg när Sverigedemokraterna försökte locka invandrare att rösta på dem genom att använda en tecknad Mona Sahlin på kuvertet med valsedlar de skickade ut till hushållen? Var det 2010 kanske? I år verkar de köra en liknande strategi. Eller så är det bara en slump att SD använder ett liknande typsnitt Socialdemokraternas med röd bakgrund. Och att de kommer med posten samma dag.

BC4mNKTvSFavJ0488ErusQ_thumb_ddb9

Jag skummade igenom vad det var SD vill enligt detta utskick och det handlade bara om invandrare och hur den skulle stoppas. Också att kommuner som tar emot flyktingar inte är välskötta och trygga. Dock avslutar de sin pamflett med något som känns väldigt betryggande, nämligen en uppmaning att inte rösta på dem:

jk20BkTyQByfimW95HnAXA_thumb_ddc8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s