Hemmalördag

Så har vi haft lördag också. Inte lika fint väder som tidigare i veckan, men fullt rimliga temperaturer och uppehåll så inte så mycket att klaga på.

Jonas köpte en studsmatta billigt av en kollega. Jag har haft en mycket negativ inställning till sådana ganska exakt alltid. Inte bara för att det är typ det fulaste som finns, utan också för att jag inte gillar att studsa själv och omedelbart ser framför mig hur barn krockar in i varandra och börjar gråta. Jonas har inte heller känt att det varit något högprioriterat, men så fick han frågan och vi visste att pojkarna skulle tycka det var kul så det fick bli så trots allt. Tyvärr har vi inte känt att det var en succé. Mycket på grund av just det där med att göra sig illa. Så är den väldigt stor också. Vi har lagt fram det som att vi fått låna studsmattan så vi får se hur länge den varar och om det tvunget ska vara en kanske köpa en av betydligt mindre modell.

7Ek2lRMkRkC8Rq%MgVV4LA_thumb_d6e6

Medan Jonas och Arvid monterade studsmattan (Adrian och jag var på väg tidigare, men kallades in som experthjälp för att reda ut hur allt skulle sättas ihop) åkte Adrian och jag till Blomsterlandet och köpte lite växter och lördagshandlade på Coop. Adrian var stylish i solglasögon med bara ett glas kvar och Blomsterlandet var ungefär så fullt som man kan tänka sig en majdag när det har varit fint väder en vecka. Vi fick köpt lite blommor till krukorna på framsidan, några nya jordgubbsplantor, två tomatplantor och en squashdito.

Vi har ju sått egna tomater, men det går lite långsamt så det kändes säkrare att få hem två plantor så vi får några i år i alla fall. Sen sådde vi morötter, sallad och rädisor också. Om ni tittar i våra odlingslådor kanske ni tycker att morötterna har varit förvånansvärt snabbväxande med tanke på att fröna kom i jorden för bara någon timme sen. Självsådda från förra året är dem. Så det är kanske det man ska satsa på, att rensa ut lådorna till hösten och slänga ner lite frön och se vad som händer när värmen kommer ca hundra år senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s