Vellingeblomman till påsk

Vi tog ju ledigt hela påskveckan (bortsett från skärtorsdagen då jag fick gå in och jobba) och satsade mest på lugn och ro. Men när man har kids så krävs en viss aktivering om man också vill ha hemmet någorlunda intakt när det är tillbaka till förskolan igen. I detta är Anita en klippa som gärna styr upp aktiviteter runt högtider och vi åkte till Vellingeblomman för att titta på deras påskutställning.

Massor av ägg, fjädrar, häxor och annat pynt och lek som hör påsken till (såvida man inte tillhör den minoritet som lägger högtiden på att begrunda dödlighet och annat icke-godis-relaterat). Pojkarna ägnade en lång stund åt att titta på kaninerna, fiskarna och lammen. Adrian var kanske lite i tröttaste laget, men det är i princip omöjligt att styra aktiviteter efter hans sömnbehov när det varierar så mycket nuförtiden. Och han klarar ju att vara vaken om det är kul.

Vellingeblomman är i alla fall ett tips till barnfamiljer. Mycket att titta på för stora som små och som bonus kan man ju alltid köpa på sig lite nya växter hem också. Vi satsade på årets pelargon vad nu den heter som jag hade kollat in redan innan vi åkte. Den påminner ganska mycket om mårbacka som vi ju har några stycken därhemma så passar bra ihop. Mårbacka har ju ljusrosa blomblad rakt igenom medan den vi köpte nu har vitare blad med mörkrosa kanter.

uq83+QYySWSd63z5CUB8ug_thumb_d514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s