Påskmiddag hos grannarna

Ni vet hur det är med grannar. En del verkar leva för att påpeka fel hos andra, en del lägger sig i lite för mycket, en del känner inte gränser etc etc. På vår gata har vi inte de problemen. Inte så att det stör i alla fall. Lite unikum finns det ju.. Men det finns ju också de som bara är bra grannar. Och såna har vi på hörnet! Förra året bjöd de över oss på påskmiddag och i år gjorde vi en repris.

Vi hade med oss en sill med fetaost och grön chili Jonas gjort och filodegsknyten. Knytis alltså så lagom pretentiöst. Eller, jag kunde inte låta bli att göra en tårta, men det är detaljer. Först hade jag tänkt en variant med hasselnötsmaräng och passionsfruktscurd, men så var Arvid och jag i affären när de bjöd på rulltårta med passionsfrukt och han visade tydligt vad han tyckte om det och slängde tårtbiten. Så det blev en mandelbotten med vit chokladkräm och hallonmousse. Gjorde en variant med gelésocker istället för gelatin och det funkade bra, men det blir en annan spänst och elasticitet i moussen när djurrester är inblandade.

Barnen slocknade ett efter ett under kvällen. De icke-preggo vuxna i sällskapet snapsade, ölade och vinade och var väl en smula slitna igår. Men så kan det bli när man har trevligt och inte vill avsluta för något så mondänt som sömn och en morgondag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s