Fadren fyllde ju jämnt

Ja, pappa fyllde 60 i måndags och han konstaterade väl att just 60 inte var någon vidare födelsedag. Bättre med 65 då för då kan man i alla fall gå i pension om man vill/har råd. Men så igår hade han kalas för fyller man jämnt så gör man, så är det bara. Familj och ett par vänner som firade med mat och vin/öl/whatever. Jag kan ha druckit oproportionerliga mängder Schweppes mojito, men så är det en väldigt god läsk också. Schweppes generellt känns som en av få läsktillverkare som faktiskt satsar på kvalitet när det kommer till aromer.

Pappa hade varit tidsoptimist, delvis på grund av att han råkat hyvla av sig fingertoppen på mandolinen dagen innan och därför inte kommit upp i förväntad fart, delvis på grund av just tidsoptimist. Lätt hänt. Särskilt om man planerat in en mängd mat man egentligen nog hade behövt ett restaurangkök för att få till och inte ett normalstort kök i en standardvilla i Hjärup. Jag hjälpte till så gott jag kunde och strimlade sallad istället för att trycka i mig nachos med mer eller mindre starka salsor. Folk var lite gnälliga över styrkan på den ”normala” och vågade knappt smaka den starka som faktiskt var fullt rimlig. Men så kan väl inte alla vara lika tuffa som jag antar jag. Det fanns ju en mild också man kunde mesa med.

Nu tror ni kanske att jag skulle ta och bjuda på bilder på gumbo, olika rotsaksgratänger, sallader, röror etc, men då tror ni fel för jag hade fullt upp med annat och glömde just detaljen ta bilder. Eller jag började med brödet och sen när jag skulle ha tagit på den uppdukade maten dukade jag just upp den istället och glömde dokumentera. Men ni får lita på att den var både snygg och god. Det tror jag i och för sig att ni inte är det minsta förvånade över för mat är något pappa är väldigt duktig på. Inte vanlig husmanskost kanske, det vet jag inte hur han står sig i, men mat med en twist excellerar han i.

c01uWl13SI2rR8IWRCZu0A_thumb_d385

Arvid åt som en galning och Adrian åt pips (nachos, chips=pips) och sen kakor. Kolhydrater är också mat. Jag satsade på mat framför godsaker, men sån är jag. Arvid hade inga problem med en bit av världens största cheese cake eller småkakor för den delen och som redan nämnt var det vad Adrian kompletterade sin nachosmåltid med.

I present fick han en massa, men av oss syskon blev det en Matkaravan på Möllan med efterföljande middag någonstans. I början av maj smakar vi oss fram så det blir trevligt!

Vid åttasnåret var barnen uppe i varv som om det inte fanns en morgondag, men det gjorde det ju och Adrian somnade på ca en halv sekund i bilen och Arvid i sin säng när vi kommit hem. Ett trevligt kalas var det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s