Jul jul jul

Juldagen. Lugnt och skönt. Nåja, med två små monster hemma är väl det inte hela sanningen direkt. Snarare att man är trött och halvt utslagen. Jag har exakt noll ambitioner att klä på mig idag utan morgonrock och tofflor är alldeles utmärkta plagg i min mening.

Igår däremot, då var det mer fart! Barnen vaknade i gryningen och var mycket spända på att se om tomten varit hos oss och tro det eller ej, men det hade han! Gröten var slut, likaså julmusten och morötterna vi lagt ut till renarna. Strumporna hade paket och bredvid granen stod det en hel säck med klappar.

Så vi myste hemma i några timmar och det lektes med presenterna och vi vuxna tog det lugnt.

Och sen var det dags att bege sig till dagens första julfirande av två. Inte så långt bort, Jonas mormor bor i samma område som oss, vilket är väldigt praktiskt. Ett klassiskt julbord där jag hade med mig gravad lax och Jonas hade gjort en senapssill. Alla har väl något extra på sitt bord och här är det en risgrynspudding med fläskfärsfyllning(?) en ostmördegstårta med räkor. Fint fint alltihop och barnen åt helt oväntat mest prinskorv och köttbullar.

Efter lunchen gjorde vi som majoriteten av det svenska folket och satte oss framför tvn för att se Kalle. Det gick sådär eftersom fibergrävarna har kapat tv-kabeln ut i området så för att få in kanaler måste man ha en antenn på taket. Det har inte Annie, men vi hittade ett ställe där det gick att få in lite mottagning om man stod blixtstilla så det blev Jonas jobb. Sen somnade jag i fåtöljen och Adrian på golvet.

När Adrian vaknade var det till stor dramatik för tro det eller ej, men då kom tomten! Arvid var mycket uppspelt och Adrian fattade typ ingenting, men han fick snart fart på benen när det var julklappar som gällde..

Vi hade ju ett julfirande till att delta i, men efter tomtebesöket hanns det ändå med lite fika innan vi körde vidare till Lomma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s