Påskäggsjakt

När vi växte upp åkte vi alltid till Skillinge med farmor och farfar över påsken. Om den inföll på första april skämtade farfar alltid om att det snöade när han drog ifrån gardinerna i sovrummet. Man kunde aldrig vara säker på om det var sant eller inte eftersom han alltid sade det och ibland var det ju snö också.

Det var mycket spela kort, Maja, rita, laga mat och lite tv på kvällen. Långfredagskvällen spenderades många timmar åt att göra ledtrådar till följande morgons påskäggsjakt. 10 små lappar med icke-deschiffrerbara teckningar där nästa ledtråd hittades tills ägget fanns efter den tionde. I början var de på en mer rimlig nivå, men mot slutet kunde det vara två streck som man bara skulle kunna magiskt förstå att de var en del av ett beslag till ett skåp eller strecken på fm-bandet på radion. Hopplöst.

På påskdagen var det alltid äggpickning i hamnen. Kallt som tusan allt som oftast, och tidigt. Men vi färgade ägg och hade oss kvällen innan och sen var det dit på morgonen och vinna och förlora ägg. Vi brukade gå plus, inte så mycket min förtjänst dock.

Nu är vi ju hemma på påsken och i år var första gången barnen fick ledtrådar. Arvid klarade det alldeles utmärkt och svårighetsgraden var lagom för honom. Adrian förstod inte riktigt leken så han fick få lite mer hjälp. Barnen har blivit lovade påskägg hos sin farmor idag så det var väldigt modesta ägg de fick med russinpaketet som kung,

2 reaktioner på ”Påskäggsjakt

  1. Pingback: Det var vår 2017 också (årssammanfattning del 2) – kattdagis

  2. Pingback: Den årliga påskäggsjakten! – kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s