Påskkäringar

– Skrivde du det, kommer dom idag?

Nej. Påskkärringarna skyr tydligen vårt hus även detta år. Det är samma visa varje påsk och halloween. Vi pyntar inne och ute och köper godis att ge bort som vi istället själva får äta upp till slut. Igår körde Arvid och jag iväg till Coop och handlade efter kalaset och sen förberedde jag små påsar med godis till eventuella påskkärringar. Men inte en endaste kom. Som vanligt. 

Eller jo, en påringning fick vi. Jag for upp och kallade med mig Arvid och tänkte att äntligen har det vänt, nu får vi vara med i denna tradition. Men icke. Nu var det ett bättre utfall egentligen eftersom det var våra nya grannar på hörnet som hade ett påskkort till oss (de hade missat grannsedvänjan på vår gata i julas att ge varandra julkort och kompenserade nu) och bjöd över oss på påskmiddag och häng ikväll. Och det är ju himla trevligt men någon påskkärring var det inte. 

Så nu har vi sju hekto godis varav två fördelat i små påsar som jag egentligen inte tänkt äta men nu väl tvångsmässigt kommer moffa i mig de närmsta dagarna..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s