Barnkalas

Vi hade barnkalas igår och jag tog exakt noll bilder. Jag hade fokus på kalaset istället, bättre det. Arvid hade som sagt bjudit sina bästisar med syskon och föräldrar så det var sju barn han bjudit och med medföljande syskon blev det 13 barn och sen ett gäng föräldrar på det. Rätt mycket folk alltså.

Solen sken så vi bestämde att vi inledde kalaset utomhus med såpbubblor, fotbollsmål och bollar och andra trädgårdsleksaker. Gick hur bra som helst även om något barn var lite blygt och inte vågade ta för sig sådär i början. Jonas grillade korv och jag hämtade filtar att sitta på när vi åt. Men så frös Arvid av någon outsäglig anledning som kan ha stavats att han vägrade stänga sin jacka så vi gick in och placerade alla ungarna runt bordet.

En av tjejerna ville hjälpa till att duka och det fick hon förstås. Ställde ut alla bamsetallrikar, servetter, muggar och sugrör vid varje plats. Bamsevimplar hängde över bordet också. Arvid fick syn på det här Bamsekalassetet som också innehöll pappåsar till godiset när vi var på Maxi och handlade till kalaset så det fick det bli.

Tre sorters korvar: vanlig gris, kyckling och soja. Inget spännande, men funkade fint för alla barnen. Och de vuxna när barnen var klara. Griskorv har vi bra kvar av i kylen nu om någon skulle vara sugen och ha vägarna förbi..

Sen spred barnen ut sig i huset och vårt sovrum fick leksaksspisen inflyttad och förvandlades till kök och affär och i Arvid och Adrians rum lektes det med duplo men också familjelekar såg jag när Arvid skulle lägga sig och en Pippidocka och Pippihäst bäddats ner i hans säng.. Det gick väldigt bra i alla fall utan bråk, gråt eller konflikter vad jag kunde se eller höra.

Istället för tårta satsade vi på glass och strössel som vi lade i strutar och bullar och kakor. En av pojkarna är mjölkallergiker så alt var mjölkfritt så slapp man fundera över det. Eller glassen var vanlig glass, men det fanns annan också, men tydligen gillade han inte glass (eh va? ett barn som inte gillar glass?) så den stannade i frysen.

Så avslutades kalaset med att barnen lekte vidare inne en liten stund innan de ville ut och leka i trädgården igen. Vi höll det alltså enkelt och de få aktiviteter som planerats blev det inget av med. Fiskedamm blir mest meck om man har utomhus (Arvid fick en egen fiskedamm sen på kvällen därinne) och disco med dansstopp som Arvid också önskade sig hanns inte heller med. Men så länge barnen hade roligt och vi vuxna kunde få lite kaffe i oss och ha trevligt vi med så var det ju inget att klaga på. Skoj med kalas!

IMG_1603

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s