Lite konst på väggarna

Min farmor var väldigt duktig på att måla. Hon hade ett eget uttryck i sin konst. Under många år var det en av veckans höjdpunkter för henne när hon på lördagmorgnarna gick iväg till lokalen bakom Domkyrkan (och på andra ställen, men det är den jag minns bäst) och målade några timmar. Flera av hennes målarkompisar blev också nära vänner till henne. Med några av dem startade hon också en matklubb där de träffades hemma hos varandra och lagade mat och drack tillsammans.

Själv har jag inget större konstintresse, men uppskattar konst. Som liten var jag med farmor på olika utställningar mest hela tiden känns det som. Om vi så bara skulle till torget och köpa lite tomater så smet vi inom Konsthallen eller det lilla galleriet precis utanför. Idag är det sällan jag går på utställningar och det var flera år sen jag var på Louisiana till och med nu. Det har i och för sig en del med barnen att göra också.

Jag gillar egentligen att teckna och måla, men har inte på många år tagit mig tiden för det så nu är väl nivån inget att skryta med direkt. En dag dock. Då ska också jag släpa mig upp på morgonen och måla någonstans, men det ligger i framtiden. Och det är väl skönt att det finns saker man vill göra och utveckla även om man inte prioriterar det just nu.

Två av farmors tavlor som jag har på väggen:

dsc01956

dsc01958

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s