Maten i Negril! (jag hittade visst ett opublicerat inlägg..)

Det var dyrt i Negril. Inte mycket som var billigare än hemma utan i regel snarare dyrare. Och det är ju en sak, men när det inte finns annat än små kiosker att handla i blir det svårt att hålla kostnaderna nere. Arvid kom i en stor hungerfas och ville äta exakt hela tiden så det blev mycket bröd med sylt mellan måltiderna för honom, något annat gick inte att få tag på riktigt. Eller jo, man hade kunnat handla till exempel patties (typ piroger) på stranden till lite vettigare priser som hade kunnat funka bra, men vi vågade inte riskera matförgiftning så det blev inte mycket av med det.

Jerk chicken var det som såldes mest överallt och det var ju gott, även om Arvid tyckte det var lite starkt ibland. Den bästa låg på andra sidan vägen och det ställde till det lite med barnen som ju då helst skulle sitta i vagnen som skulle navigeras över gatan som trafikerades av mer eller mindre fart- och droggalna bilister. Så om vi skulle korsa gatan vid trafik smet vi helst över bara en av oss och så fick barnen stanna med den andre på strandsidan under tiden.

Nu låter det som att jag bara klagar hör jag. Och det är orättvist. Vi åt mycket bra mat, det vara snarare omständigheterna med icke-barnvänligheten som ställde till det skulle jag tro. Colletas till exempel var lätt det bästa stället i Negril. Det låg också på andra sidan vägen så Jonas pep över och handlade med sig några gånger. Det såg kanske inte så mycket ut för världen och jag har heller inge bilder, men så gott det var. Maten, särskilt fisken i brown stew, tillhör absolut topplistan på mat jag ätit överhuvudtaget. Otroligt gott.

dsc01270

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s