Åh julaftonsmorgon

Som det väntats. Som det längtats. Och äntligen var det dags! Adrian vaknade först så han och jag tog en mysstund ihop med välling och kaffe innan Arvid slog upp ögonen och julaftonen kunde sätta fart på riktigt.

Vi hade som sagt ordnat med förning till tomten och renarna kvällen innan så nu var det spännande att se vad som hänt. Vi öppnade ytterdörren och alla blev lika förvånade över att Rudolf och kompani hade smällt i sig så många morötter och bara lämnat några skruttar kvar. För att inte tala om tomten som skrapat helt rent och druckit upp sin mjölk dessutom.

En pulka med ratt hade tomten lämnat som tack. Tyvärr hade tomten ”suddat bort snön” när han åkt, men vi får hoppas att det snart kommer lite snödagar så det kan pulkas! I brist på snö kollades julstrumporna och visst hade tomten varit där och lämnat klappar också. Adrian fick en pekbok med prutt- och bajsljud och Arvid Gruffalon. Båda böckerna lästes med stor förtjusning under morgonen. Vi vuxna hade också varit snälla och fick presenter vi med. En sån tomte va!

Lugnt och skönt tog vi det och barnen sov till och med middag så föräldrarna kunde göra sig iordning och fixa och dona med sånt som kan behövas till jul utan stress. En härlig inledning på julaftonen!

img_0818

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s