Hoppas tomten är hungrig. Och renarna..

Barnen och jag var hemma själva idag igen. Vi har delat på det Jonas och jag så att jag har två dagar med dem själv först och sen har Jonas två dagar med dem på slutet. Så får de vara hemma hela julledigheten och vi sparar lite på våra dagar. I alla fall så började vi i vanlig ordning dagen med välling och lite Paw Patrol och jag satte igång första tvätten. Tydligen hade någon hällt vatten i Arvids säng och på Arvid ”Det är så konstigt. Det är vatten i min säng och på mig. Och jag har inte druckit något. Jag förstår inte.”

Därefter var jag huslig och kokade risgrynsgröt. Det har jag aldrig gjort förut eftersom jag tycker att det är äckligt. Men så visste jag att Arvid ville ställa ut gröt till tomten på kvällen och tänkte att något skulle jag väl använda arborio-riset som bara står i skåpet till. Hade i lite extra kanel och mortlade lite kardemumma. Tror det blev bra, ingen har sagt något annat härhemma i alla fall.

img_0788

Annars har jag gjort en julgrej av ljuskronan jag stöpte med jobbet för evigheter sen. Denna har jag lyckats hålla undan barnens klåfingriga klor till skillnad från den Arvid massakrerade för två år sen. Så nu har jag något att ge Jonas mormor när vi kommer imorgon också.

Barnen var söta mestadelen av dagen, om än trötta av förkylning. Adrian sov middag i två och en halv timme, bara det liksom.

Sen nu precis innan läggning ställdes gröt ut till tomten. Eftersom Arvid är en omtänksam kille så räckte inte det utan renarna skulle ha morötter också, jättemånga! Så vi fyllde en skål med det också. Och glas med mjölk och vatten att dricka. Så nu ska väl tomten komma inatt!

img_0796

En reaktion på ”Hoppas tomten är hungrig. Och renarna..

  1. Pingback: Åh julaftonsmorgon | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s