Pannkaksladan aka kom och skjut mig men bra ändå

Att göra utflykter med barn alltså… Vi hade en tanke om att åka till Bakken imorse. Vädret kändes lagom och Jonas läste på nätet att de tydligen har rabatterade priser på onsdagar dessutom. Så vi kollade dels med två andra barnfamiljer hur det såg ut för dem. Ingen av dem kunde av olika anledningar. Åka själv då tänkte vi, men så sov Adrian långmiddag och plötsligt kändes det försent att åka dit.

Istället tog vi sikte på Höganäs och tänkte köpa ett par nya tallrikar på outleten. Det primära målet var dock Pannkaksladan som jag fick upp när jag googlade barnvänliga ställen i Skåne och som Jonas sett att folk gillat i hans facebookflöde. Inte för att något av det garanterar någon kvalitet, men vi tänkte att det kunde vara värt ett besök.

Vi hade alltså våra misskänningar redan innan vi åkte. Eller det är kanske inte rätt sätt att uttrycka det. Men vi anade att det skulle vara mycket folk och noll kvalitet, men gjorde det som en kul grej med förhoppningen att barnen skulle tycka det var toppen. Och som Adrian älskade pannkakor! Jag försökte ge honom kyckling först, men han stenvägrade när han såg mer spännande saker på tallrikarna. Så hans lunch bestod primärt av chokladpannkakor med chokladsås och lite grädde. Sen passade inte det heller utan han blev inte nöjd förrän han fick smågodis som vi tagit som topping. Det har han aldrig fått förut, men verkade ha full koll på vad det var. Arvid var mer rimlig och ville ha en kycklingklubba förutom pannkakor och godis. Bra där.

Sen gav vi oss på resten av stället. Det fanns massor av aktiviteter som hoppborg, bilar och segways om man hade ett gäng tiokronor liggandes i fickan. Det hade inte vi så Arvid fick bara åka traktor. Resten han provade var ”manuellt”. Och så tittade vi på djuren vilket var toppen så klart.

Sen var det skrik och gråt och inte vilja åka hem. Och därefter in på Iittala outlet för tallrikarna, men det var lång kö och barnen bara skrek så vi gick tillbaka till bilen med oförrättat ärende. Yey.

Så en bra dag som var sjukt jobbig och gnällig mot slutet. Pasta med köttbullar till middag så var både barnen glada igen och sen tog det en härligt lång timme att få Adrian att somna och nu ska förhoppningsvis Arvid somna sekunden huvudet träffar kudden, men det har ju aldrig hänt hittills så..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s