Lite väl drogliberalt måste jag säga 

Jag har normalt sett inte så mycket att komma med i drogdebatten. Tycker väl att det är upp till var och en och att ”för eget bruk” generellt är ok. Att sälja är en annan femma. Men att kriminalisera ett beroende eller medicinerande som var aktuellt i rätten precis vete sjutton. Samma sak med lite röka på fest och så. Är själv inte intresserad dock, gillar inte att känna mig långsam (korkad) i tanken.

Men så åkte vi ju till Jamaica och visst var vi inställda på att gräs skulle vara vanligt, men ärligt talat. Det var inte bara vanligt, det var pundarnivå som normaltillstånd. Inte överallt. När vi bodde på Coco La Palm som var ett trevligt familjeresort var det inte en enda i personalen som stoltserade med blodsprängda ögongulor med röda ringar runt irisen. Så det gällde inte exaxt på alla platser, men säg 90 % av alla människor man mötte var gravt påverkade dag såväl som kväll.

Nu är ju våra barn så små att de inte förstår sånt, däremot påverkas de ju desto lättare av röken vilket var en av anledningarna till att vi lite hastigt men inte särskilt lustigt bytte hotell till just Coco La Palm. Passiv cannabisrökning för bebis och treåring känns sådär helt enkelt, vilket hotels.com höll med om så vi behövde inte betala avbokningsavgiften för de resterande nätterna heller.

En del turister man pratade med tyckte det var jobbigt med alla erbjudanden om att köpa droger hela tiden, men jag var skönt nog ganska förskonad från det även om Jonas blev tillfrågad desto oftare. För det mesta hade jag ett barn i famnen och det i kombination med att vara kvinna gjorde kanske mig mindre intressant som presumtiv kund.

Prisnivån på allt var hög i Negril så det är tydligt att det är en mer välbeställd målgrupp som önskas eller vad man ska säga. Det kan dock bli svårt att expandera den internationella turismen på de villkoren med en så pass utbredd missbrukskultur som råder just nu. Jag skulle personligen inte spontant rekommendera barnfamiljer att resa dit, även om hav och strand är bland de mest barnvänliga jag stött på. Det var inte dåligt att vara där som barnfamilj, verkligen inte, snarare att om man ska åka dit är det ett gäng extra saker att tänka på innan.

IMG_6781

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s