Arvids födelsedag på Jamaica

Nu föll det ju sig så att vi var bortresta på grabbens treårsdag. Lite tråkigt tyckte jag som ville fira med pompa och ståt och stort kalas (nåja). Kalaset får komma senare i april och dagen blev riktigt bra på bortaplan med!

Som sig bör blev det paket och sång direkt på morgonen. Dumt nog hann Jonas ta ton först så det blev Vi gratulerar istället för Ja må han leva som jag tycker det ska vara. Det kan jag leva med dock.

IMG_6993

Arvid var uppspelt och tyckte det var absolut toppen att fylla tre. Frulle med pannkakor, rostat bröd, jerk sausage med mera föll herrn i smaken. Korven var ju lite stark, men det var ju korv så han var glad ändå. Ljus att blåsa ut i pannkakorna blev det också.

DSC01408

Det finns korallrev en bit ut från stranden i Negril och därmed också ett stort antal glasbottenbåtar. Att åka med en sådan på födelsedagen var något Arvid hade ställt in sig helt på. Nu var vi ju inte intresserade av att åka de där långturerna för alldeles för mycket pengar som annars var standard. En halvtimme bara för att titta på fiskarna kändes mer lagom. Så Jonas förhandlade loss bland de olika båtägarna och vi fick till en mer rimlig överenskommelse bara vi i familjen. Och så lyckat det var! Arvid tyckte det var otroligt spännande och kul!

Efter båtturen fick det bli lite strandhäng och vi grävde och byggde sandslott med pool i mitten som fylldes varje gång vågorna kröp lite längre upp på strandkanten. Jag kramade sandbollar att garnera murarna med och Arvid snodde dem och ”matade” havet med.

Lunchen blev en specialbeställning efter herrns önskemål: jerk sausage med pommes frites och en hel kanna ketchup. Mycket populärt var det.

Tårtan då? Jodå, det grejade vi! Ungefär tvärs över gatan från hotellet vi bodde de sista nätterna låg ett italienskt ställe. Dit promenerade vi och Arvid fick en stor bit red velvet cake medan vi nöjde oss med varsin cappuccino. Ljus i den med och idel glada miner. Hos Adrian också som blev matad med tårta av sin storebror. Så mycket för att undvika sött före sin ettårsdag.. Men det var ju så gulligt att Arvid ville dela detta för honom så stora ögonblick med sin bror!

Stranden igen sen, men nu började otåligheten göra sig påmind hos födelsedagsbarnet. Särskilt som han ju inte sovit någon middag. Det var han generellt inte så duktig på den här semestern även om han verkligen hade behövt det med alla intryck och strand och bad. Så då blev det dags för nästa punkt på önskelistan för dagen nämligen drink. En fruit punch i baren till Arvid och en öl till mamman medan Jonas och Arvid bytte blöja eller något sånt.

Och nu var klockan plötsligt mycket och vi duschade av oss och gick tillbaka till det italienska så att Arvid kunde få sin önskelistan: pasta. Vi vuxna åt pizza. Bra pizza var det till och med. Nu var vi riktigt rutinerade päron också och hade med målarbok och pennor åt honom att sysselsätta sig med medan vi väntade. Det skulle man kunna tro att vi kommit på det tricket tidigare, men icke. Effektivt var det i alla fall.

IMG_7078

En middag senare och det var välling och läggdags. Inte en födelsedag som hemma men likväl en riktigt bra sådan!

En reaktion på ”Arvids födelsedag på Jamaica

  1. Pingback: Om vi skulle sammanfatta året | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s