3 år idag!

Alltså på allvar! 3 år. Hur har det gått till? Denna underbara, fantastiska pojke som jag är mamma till fyller alltså tre år idag.  

  
Han babblar som en galning mest hela tiden och det han säger allra allra mest är ”Hallå mamma” och då svarar jag ”Hallå Arvid” om jag inte är pisstrött på detta eviga hallåande och ber honom bara säga mamma alternativt direkt vad han vill om det är något.

  
R säger han lite hur som men mycket rullande är det och inte så som jag gör när jag blandar mina r. Misstänker tv i kombination med bästisen Nina som skurken. Och Nina och Arvid älskar varandra. Det har de oberoende av varandra förklarat för mig. 

  
Apropå tv så är den absoluta favoriten just nu Paw Patrol. Jag avskyr verkligen det programmet. Inget pedagogiskt lärande och ingen sensmoral i avsnitten. Greta Gris gillar han också och det är i så fall att föredra. Annars är ju Dora toppen tycker Arvid med och där övas prepositioner, färger, räkning med mera så det får godkänt av mig. Bara det att Arvid en dag plötsligt stod och dansade kycklingdansen.. Bamse och Daniel Tiger är också sånt som går på repeat hemma. 

  
Poppis annars är bollar, helst att kastas och sparkas inomhus, mff, välta ut leksakslådor, ta alla leksaker lillebror har och att gräva. 

  
Lillebror som sagt. Sån kärlek mellan pojkarna! På sistone vill Arvid mer och mer sova bredvid honom och kramas. De skrattar ihop och busar efter förmåga. Och ännu bättre kommer det bli när Adrian blir lite större. När jag trillade och skrapade upp knät häromdagen och var tvungen att gå in för att rengöra såret blev Arvid orolig men försökte ändå trösta lillbrorsan (som inte märkt mycket) genom att förklara för honom. ”Ingen fara” brukar han också säga till Adrian. Ibland när han har gett honom på nöten, ibland när han är ledsen av anledning eller inte. Riktiga sötenötter i alla fall. 

  

  
Som så många andra barn älskar han pasta, korv och köttbullar. Dock äter han det mesta annat med god aptit också. Och med god aptit menar jag att han allt som oftast äter lika mycket som vi vuxna. Just nu verkar vara en tillväxtperiod av rang. Mellan frukost och lunch tryckte han i sig fyra mackor till exempel. ”Hallå mamma. Hallå. Jag är hungrig i magen.”

  
Gå brukar vi säga att Arvid gjorde på sin ettårsdag. Och det är en sanning med modifikation för i själva verket har han fortfarande inte lärt sig det vad det verkar. Springa är enda sättet att ta sig fram enligt Arvid!

  
Stort grattis på 3-årsdagen älskade Arvid! Vi ska hitta på en massa roliga saker hela dagen idag och börja med pannkakor och korv till frulle!

En reaktion på ”3 år idag!

  1. Pingback: Om vi skulle sammanfatta året | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s