Att ägna en dag åt vårdcentral och barnakut

Jo, men den här dagen har gått i de vita rockarnas tecken. Lillen var ju ganska bra igår. Eller bättre i alla fall. Så inatt var det hostmaraton och jag satt upp och vaggade honom igenom hostningarna gång på gång. Ändå lite fart på morgonen innan totaltröttheten slog till lagom till att jag lade honom i vagnen och vi satte av mot förskolan.

Så vid lunchtid tyckte jag han var lite klen. Dålig fart på honom och han hade knappt ätit varken mat eller tutte så tog tempen och den visade på dryga 38°. Nu fick nog vara nog och jag packade in oss i bilen och åkte till vårdcentralen. Där var syresättningen av blodet urusel enligt de första mätningarna. Feber också och snabb andning. Doktorn alltså. Och sen ny provtagning med bra sänka och nu bättre saturation, men fortfarande dålig. Adrian lyckades också kräka slem över mig inne hos läkaren.

Fjärde veckan med feber och hosta och nu dålig syresättning dessutom så vi fick remiss till barnakuten med misstanke om rs. Där gjordes alla tester om och några till och nu var saturationen bara några procentenheter under normalvärdet så det var ok. Tempen hade sjunkit någon tiondel också. Vikten var minus 200 g sen förra veckan när bvc vägde och mätte, men inget de tyckte var alarmerande alls. Slem, men själva lungorna lät friska. Hjärtat likaså. Öronen ok och halsen bara lite röd, men inga beläggningar eller liknande. Urinprov fick vi vänta på med mugg under snoppen på honom och det tog turligt nog inte så lång tid innan det blev resultat. Kisset visade inte på något. Kikhosta trodde de inte riktigt att det var själva, men ett prov togs och det är vad vi väntar på svar från nu. På fredag eller måndag skulle det komma.

Som vi själva varit inne på trodde de att det bara var förkylning på förkylning som avlöst varandra. Kunde vara rs också, men det var inget de uppehöll sig vid. Då brukar tydligen rosslandet sitta lite längre ner i lungorna, nu var det mer luftrören om jag förstod saken rätt. Så vi fick åka hem med enda rådet att göra som vi gjort i princip och avvakta svaret på kikhostan och så klart åka in om han blir sämre.

Stressen när läkaren skrev remiss till barnakuten och pratade om ev inläggning för syresättningen! Och lättnaden sen när det inte var någon fara vad de kunde se. Och nu besvikelsen över att resan kanske inte blir av alls. Det är då man ska komma ihåg de två första känslorna för det är ju det som är det viktigaste, att ens barn mår bra, inte lite sol och bad. (Även om det nog inte hade skadat med just det för att bygga upp hans immunförsvar lite..)

DSC01072

3 reaktioner på ”Att ägna en dag åt vårdcentral och barnakut

  1. Pingback: Om vi skulle sammanfatta året | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s