Att bada på Teneriffa i februari

Det här med att vi reste till värme. Det gjorde vi ju. Men så varmt vet jag inte. 20-22 grader ungefär. Och det hade varit mer än tillräckligt för bad och strandhäng i multum om bara solen hade velat visa upp sig lite mer. Nu innebar inte det att vi inte badade för det gjorde vi. Men inte i havet. Det hade vi visserligen inte kunnat ändå eftersom det var röd flagg och vågorna bröts på ett högst icke-barnvänligt sätt. Detaljer.

På hotellet fanns det dock både en jättestor icke-uppvärmd pool som vi inte nyttjade och en uppvärmd pool med bubbeldel och vatten som rann och sprutade i bassängen. Bredvid en stor, regelrätt bubbelpool också som var varmare. En gång fick Adrian vara i och plaska, men sen eskalerade hans förkylning och det var totalstopp på allt som liknade bad eller kortärmat för den delen. Kofta var istället att föredra på honom.

Att det inte gick att bada i havet innebar naturligtvis inte att vi inte var på stranden. Att gräva är ju hur kul som helst. Också att göra sandtårtor och hoppa i vattnet som slår upp på sanden.

Det här med vågorna och undervattenströmmarna hade man dock löst på ett alldeles utmärkt vis ifall det bara hade varit lite mer värme. Precis intill Playa Martianez hade man nämligen byggt ett stort utomhusbad med saltvattenpooler – Lago Martianez. Att det skulle vara varmt i vattnet vore lögn att påstå eftersom de fylls på med vatten från havet varje dag. Jaja, bada fick vi göra ändå. För en rimlig peng kunde man där bada och sola i en otroligt vacker miljö som tyvärr inte gör sig riktigt rättvisa på våra molntunga bilder..

En riktigt härlig detalj med vårt hotell en gång i tiden var att det fanns en tillhörande saltvattensbassäng som man numera inte får bada i. En vacker lummig gång ner som var avspärrad. Men förr har det alltså funnits staket runtom och badstolar och grejer varit utställda.

DSC01022.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s