Resans höjdpunkt – Loro Parque

Vi var ju som sagt på djurparken i Puerto de la Cruz. Som tidigare nämnts var späckhuggarshowen i läskigaste laget för Arvid. Och de är ju riktigt stora så det är inte så konstigt. Man fick onekligen en konstig känsla av att dessa bjässar lever i fångenskap för att dresseras att snurra runt i en bassäng. När jag i efterhand googlade på parken läste jag att en av tränarna hade dödats av en av späckhuggarna för några år sen så de är ju inte några hamstrar direkt.

Som tur var fanns det annat som var betydligt roligare. Delfinerna till exempel benämner Arvid numera som sina kompisar så där kan man ju säga att det var succé minst sagt!

Ännu bättre än delfinerna var dock sjölejonen. Och här var Adrian också med på noterna. Eller nu ska vi inte överdriva, men han var vaken, intresserad och med på bild. Arvid skrattade hela tiden utom när han applåderade. Att han också hade en glass höjde naturligtvis stämningen ännu mer.

I akvariet var en del läskiga hajar också, men mest fina fiskar.

Krokodiler är något Arvid nyligen fattat stort intresse för. Vet inte varifrån det kommer, men är väl vanligt bland barn. De är ju stora och spännande. När vi kom till dem var Arvid mycket spänd. De motsvarade inte riktigt förväntningarna dock. För stilla och smälte för bra in med vattnet. Då var statyn utanför mer intressant. Jag är inte heller säker på att Arvid förstod att den inte var riktig..

IMG_6394

Nu kanske ni tror att det bara finns vattendjur på Loro Parque. Så var det naturligtvis inte utan det fanns massor av papegojor (loro), apor, tigrar, jaguarer med mera. Ingen av dem var lika intressant i Arvids ögon dock. Och Adrian var inte riktigt där än så det blev på storebrorsans villkor!

 

 

En reaktion på ”Resans höjdpunkt – Loro Parque

  1. Pingback: Om vi skulle sammanfatta året | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s