2015, del 4

Så sista delen av 2015. Den del då det mesta började falla på plats familjemässigt om inte annat. Jag fick till bra rutiner med dagarna som det inte var förskola och bråken minskade successivt. Arvid och jag kan vara ganska lika på en del plan, vilket resulterar i onödiga konflikter. Särskilt onödiga eftersom jag ju ofta själv genom att ändra på någon detalj eller gå med på en sån enkel sak som att ta vagnen till förskolan trots regn kan undvika bråket helt och hållet. Det hjälpte naturligtvis att Adrian vuxit till sig och dels kan klara sig med en leksak någon minut medan man till exempel byter en blöja på Arvid sekunden efter att understället och överdragsbyxorna åkt på, dels inte är lika ömtålig längre så man vågar lämna honom ensam med Arvid kortare stunder.

Oktober
Jag bakade kanelsnurror och skrev ut exakt hur med bilder och allt. Jonas var iväg med jobbet och istället för att moffa smågodis framför tvn målade jag om vårt sovrum. Typiskt bra/dum sak att göra när man är trött och sliten. Det stora den här månaden och in i nästa var dock att vi åkte upp till Stockholm och hängde med kusinerna i samband med Leias födelsedag.

November
Kaffe, Stockholm, gnäll, Morfar Kalles och ännu mer målning. Farmor firades och det kom snö lagom till att vi städat undan sommaren i trädgården. Sen var det plötsligt första advent och julstöket inleddes med bak av pepparkakshus.

December
Den här månaden hände det saker mer eller mindre varannan dag. Adrian var ifrån mig en och en halv timme för första gången när jag klippte mig. Det gick bra. Sen kom kusinerna ner, Bo hade 50-årskalas, Adrian var sjuk som vanligt och Arvid med en kortis så han fick tidigarelagt jullov. Det bakades massor av julgodis och pepparkakor och lussekatter. Sen plötsligt var Adrian ett halvår och fick börja smaka både gröt och mat. Och julfirande på det. Månaden gick i ilfart. Precis som hela året gjort.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s