2015 -ett bättre år, del 1

2014 var ett jobbigt åt på många sätt och samma sak med 2013 även om det senare innehöll den största lyckan med Arvids ankomst till världen också. Stora perioder av de åren präglades dock av sorg och oro på grund av dödsfall och psykisk ohälsa hos människor som stod mig nära.

I år har sådant flutit bättre. Det känns som att det har vänt för de flesta som tidigare drabbats av motgångar. Små fina bebisar har tittat ut, kärleksrelationer har påbörjats, fortsatts, pånyttfötts och vidareutvecklats. Folk har förlovat sig, flyttat ihop och gift sig. På det stora hela har det alltså varit ett bra år.

Om jag bara tänker på 2015 är det nog ordet återhämtning som kommer till mig. Saker har återgått till ett normalläge istället för att vara kris. Sen har det naturligtvis varit upp- och nedgångar. Den största källan till glädje och kärlek var så klart våra barn, att vi fick vår underbara lilla Adrian och Arvid som vi har förmånen att få ta del i hans framfart i livet.

Jag brukar ju sammanfatta månaderna å vi gör väl det i år med. Första kvartalet börjar vi med:

Januari
Arvid var sjuk och det vabbades i vanlig ordning. Golven här hemma slipades och vi gjorde ultraljud och fick se den lille söte för första gången. Betydelsen av rumpvärme i bilen uppmärksammades också.

Februari
Det gnälldes på bra om graviditeten med sammandragningar och migrän. Arvid var fortfarande sjuk hela tiden och jag fick mig också en dos. Stor dramatik och nära ögat när farmor blev akut dålig och fick hjärtstopp på Julians födelsedagskalas. Det kändes för nära att skriva om då dock så fick bara en antydan i förbifarten. Det var också i februari som halva Sverige tyckte det var okej att vakter misshandlar barn om de inte är blonda och blåögda.

Mars
Antingen livades mitt liv upp en aning den här månaden eller så hade jag lite nyvunnen energi att lägga på att skriva på bloggen också. Arvid var sjuk som vanligt och jag fick mig också en släng härliga dagisbaciller. Vabbrekordet slogs när jag fick åka och hämta lillkillen på förskolan innan jag ens hunnit logga in på datorn på jobbet. När det kom små friska glimtar hann vi med barnvagnsmarsch, att fylla två och ha kalas, få en ny liten kusin och ha dejt med Bella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s