Plankbygge idag

Idag ska det byggas plank. Jag är inte mycket mer inblandad än i att betala hälften av materialet och ha gjort ritningarna till bygglovet. Fixa lite lunch kan jag i och för sig säkert också åka på. Och så klart att hålla Arvid ur vägen. Annars är det Jonas, Danne, Alexander och Matthias som ska slita. Daniel (eller Dae typ som Arvid säger) var här igår och hjälpte Jonas med plintarna tills det blev mörkt. 

Men till planket då. Varför vi ska bygga ett sånt kan man säkert fråga sig och då är ett enkelt svar: för att slippa grannarna på den sidan. Mannen försöker tydligen vara trevlig. Jag vet inte, är inte den grannsociala typen i onödan, men Jonas säger det. Frun är bara konstig och har visst inte hälsat på någon i kvarteret nånsin. Röker mest i trädgården. Gör de båda två så den lukten ska bli skön att slippa. 

Vi har ju full insyn till dem också hela vinterhalvåret och en bit in på våren så det ska också bli gött att bli av med. Särskilt som Matthias hjälpte oss med att beskära paradisbuskarna och det kommer ta lite tid för dem att komma igen, dvs insyn sommartid också. Just insynen har jag aldrig varit så känslig för innan, men sen plankprojektet påbörjades är det som att det är decenniets happening för det här paret som numera spenderar osunt, i dubbel bemärkelse, mycket tid på att stå och stirra in till oss med en cigg i mungipan. Så nu vill jag också täppa igen. 

Återkommer med uppdatering om deras jobb och slit. Arvid och jag ska shoppa lite kläder till honom och ev få däcken bytta på bilen under förmiddagen innan Malin och lilla Leia kommer och hänger med oss. 

När framsidan är klar eller innan dess ska jag köpa en magnolia. Synd det tar tid för dem att växa sig stora. 

  

En reaktion på ”Plankbygge idag

  1. Pingback: 2015 – del 2 | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s