Världen

Ibland undrar man vart världen är på väg. En värld där barn klassas som kriminella för att de rymmer från ett hem och tjuvåker på ett tåg. Kriminella? Vid 15 års ålder blir man straffmyndig i Sverige. Hur kan man då anses vara en förhärdad brottsling när man bara uppnått drygt halva den åldern?

Hur lång är en 9-åring?  130-140 cm? Vikt? 30-40 kg? Tänk vilken pojke som tydligen är så otroligt stark och duktig på att slåss att det för en vuxen manlig vakt är en omöjlighet att bara koppla hans armar bakom ryggen och hålla honom ifrån sig för eventuella utfall (om nu ens det skulle vara nödvändigt). Har de en specialbarnstyrka i Marocko där man tränar upp glinen i avancerad kampsport så att småungar kan bjuda formidabelt motstånd till vuxna män som dessutom har utbildats i självförsvar och omhändertagande? Underligt alltihop. Mycket underligt.

Vad som är bra är att alla krönikörer och ledartexter  (utom Hanne Kjöller då som inte ser det som problematiskt med barn som misshandlas utan verkar vilja återinföra barnaga) står på barnets sida. Vad som är mindre bra är alla de (i likhet med Hanne Kjöller) som tycker att vissa barn inte ska ha samma rättigheter som alla andra.

En reaktion på ”Världen

  1. Pingback: 2015 -ett bättre år, del 1 | kattdagis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s