Spennan är tjock

Jo, vi visste ju att kattskrället inte var pinnsmal direkt, men ”Vi såg ju när vi opererade att hon redan har väldigt mycket fett i magen” är väl ändå att ta i. Eller?

Spencer har på sistone fått den fruktansvärt dåliga ovanan att tycka varhelst annars än lådan är det bästa stället att göra sina behov oavsett vilket det gäller. Just för kissning är Arvids vagn en favorit dock. Sådär poppis hos oss. Inte så sugna på att Arvid ska ligga och kräkas för att han stoppat en kattbajskorv i munnen heller.

Först tänkte vi att det var slarv med städning av kattlådan, men när beteendet fortsatte även efter grundlig rengöring samt byte av all sand och hon i ilska blivit utslängd och stått och jamat utanför ytterdörren en hel dag kändes det smått ohållbart. Så jag googlade och det är tydligen ett förhållandevis vanligt beteende när katter närmar sig/blir könsmogna. Nu är ju Spennan bara 7 månader, men vem är jag att känna hennes hormoncykler?

Veterinären och kastrering idag då alltså. Och det var då de tyckte vi skulle sätta henne på bantning eftersom hon var småfet trots sin unga ålder. Litet problem där då med Fedden som äntligen börjat få en mer hälsosam kropp efter att ha smarrat kattungsmat så länge nu. Vi får väl testa med vanlig mat och om Spencer fortsätter tjocka på sig får det kanske bli något meckigare arrangemang med bantarmat och Fedden som gullegris får extra tjockismat i smyg.

IMG_1117
Moderiktig body fick hon också istället för tratt

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s