Inskolning = sjuk

Så har första veckans inskolning avklarats. Det har gått fint, Arvid tycker det är hur kul som helst med förskola. Någon morgon den här veckan när han har varit kinkig har det slutat tvärt när jag frågat om vi inte ska cykla till dagis. Då har han pinnat bort på sina små ben och pekat på sin cykelhjälm och tagit fram både sina egna och mina skor. Sötnosen.

Ett litet intermezzo har det varit när han bet en tjej i kinden och en stund senare drog en annan i håret. Men det var i måndags och sen dess har inget sånt hänt så förhoppningsvis var det en engångsföreteelse. Man vill liksom inte vara mamman till barnet som gör illa sina kamrater.

IMG_0428
Mamma, nu skvallrar du väl inte?!

Igår sov han på förskolan för första gången och han somnade fint, men vaknade redan efter tre kvart, vilket kanske inte var optimalt. Somnade i vanlig tid på kvällen, men sen var det en natt av gråt, skrik, sparkandes och kastandes sig i sängen. Att han fick sova hos oss hjälpte föga. Jag tröstade mig själv med att han troligtvis skulle sova lite längre på morgonen och vi skulle inte vara på dagis förrän kl nio så det var ändå ok.

IMG_0459
Björnbären är minst sagt en favorit..

Nu blev det ju inte så utan han skulle tvunget upp strax efter sex. Vojne. Vi fick en mysig morgon ändå och hann till exempel läsa Pettson fyra gånger i rad innan vi skulle iväg. Jag var bara med ute på gården en kort stund innan vi sade hej då och jag åkte till jobbet. Sen ringde de vid kvart i ett och då hade Arvid bara sovit 20 minuter och snorade och nös och var inte på topp. Så jag fick hämta upp den lille söte tidigt.

Lite feber fick han sen framemot eftermiddagen också. Köpte en örontermometer (fy jäklar vad dyra såna är!) på apoteket så jag skulle ha lite koll. Gillar inte att ge alvedon om det inte behövs. Det är ju trots allt så att kroppens immunförsvar funkar bättre med lite högre temperatur. Samtidigt vill man ju inte att han ska bli för varm. Nu var det inte mycket att snacka om, 38,5°, så ingen fara.

Jonas har lekt DHL-stafett i Köpenhamn så Arvid har fått mysa runt med bara mig hela kvällen också. Pettson har det blivit ett antal gånger och Alfonsboken med Mållgan och sjunga hundra vaggvisor. Och så har han trots att han varit så trött att han knappt orkat sitta utan ryggstöd försökt leka lite. Sova har inte varit någon hit dock. Är väl inte så lätt när näsan är täppt och nappen fast förankrad i munnen. Jag pallade upp huvudändan med böcker och gjorde ett tappert försök att ge honom näsdroppar. Ena borren fick en halv dos så det får väl vara tillräckligt.

IMG_0467
Leka. inte sova.

Och nu sover han sen en knapp timme och jag ska snart gå och lägga mig med en bok redo att låta killen snora ner mig i vår säng om han vaknar igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s