Ute på landet utanför Paris

Den andra dagen vaknade jag tidigt eftersom jag klantigt nog glömt stänga av mitt larm på telefonen som ringer alla vardagar. Killarna somnade om, som de ju gör alla andra dagar också, men jag låg vaken. Gjorde inte så mycket.

Strax före nio vaknade övriga familjen och jag gjorde välling till Arvid. Sen försvann Jonas in i badrummet och då knackade det på dörren så jag slängde ett lakan om mig och öppnade och där stod Javed i dörröppningen.. Jo så att. Han fick ut och promenera en sväng innan vi kom ner och vi kunde gå och äta lite frukost innan Baba skulle hämta oss för att åka ut till honom och Milène. Zafar mötte också upp och följde med ut.

IMG_3074
Vi bad Javed ta en bild på oss med Triumfbågen i bakgrunden..
IMG_3082
Roligt hos farfar!

Baba och Milène bor någonstans jag inte minns vad det heter åt Versailleshållet utanför Paris. Arvid somnade föredömligt i mitt knä efter att ha hoppat rundor en stund. Det var välbehövligt med tanke på energinivån han skulle uppvisa sen. Det är något med bostäder där det inte brukar vara ettåringar som springer omkring. Det finns så mycket saker på så rolig höjd enligt Arvid, vilket totalt tröttar ut de stackars föräldrarna som får springa som vilsna hönor i försök att förebygga och stoppa i sista minuten precis hela tiden.

IMG_0993
Milène med minstingsysslingen Benjamin. Lite för liten för att vara riktigt intressant tyckte Arvid.

Arvid var så glad att komma till en trädgård så han kunde springa lite mer fritt. Helt fritt var det så klart inte eftersom det var lite fritt fall-vibbar och annat obarnvänligt lite varstans, men i jämförelse med stan var det himmelriket för en liten grabb.

IMG_1006
Klappa hundarna var både läskigt och spännande.
IMG_1011
Bäst att hålla pappas kusin Mikael (eller hur det nu stavas ) i handen.
IMG_1009
Springa springa!
IMG_3115
Arvidhus eller hundkoja?

De har tydligen lite andra idéer om mat till barn i Frankrike. Till exempel att det inte är några som helst problem med att ge dem kex som är sötare än att suga på en sockerbit eller att ge dem söt juice att dricka. Vi tog seden dit vi kom och lät Arvid gå upp i världens sockerchocksstim. Mat äter tydligen ettåringar helt puréad också så Arvid fick helt slätt potatismos med smått, smått skuren kyckling att äta innan den riktiga maten till de vuxna var klar. När vi sen gav Arvid riktiga bitar av den också tyckte de att vi var lite konstiga märkte man.

IMG_3086
Spännande att titta när det lagas mat.
IMG_0996
Jättegod mat. Jonas kusin (Benjamins mamma) Nadesh till höger och Baba i högsätet.
IMG_1004
Arvid provade Zafars hatt..
IMG_3088
En sån snygg kille! Bäst jag hånglar upp honom!
IMG_3099
Från uteplatsen var det ett par meter ner till marken. Kanske läge att bygga på med något slags staket/mur innan Benjamin börjar ta sig fram på egen hand..

Det var jättetrevligt, men som hela den här resan väldigt intensivt. Skönt för Arvid att få ut och röra lite på sig, även om han kanske hade klarat det lite bättre med lite mindre socker..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s