Första tomtemötet

Första adventshelgen är förbi och jag har inte tagit in granen. Man måste inte göra det första advent, det är bara det att det är trevligast. I år kände jag dock att kökssituationen gjorde att det blev lite trångt i och med att köksbordet ju nu befinner sig i vardagsrummet. Så fläktarna får göra klart sitt jobb först, men sen! Lucia tänker jag mig kan vara lämpligt.

Att vi inte har gran innebär inte att jag inte pyntat vårt hem till tusen eller att vi ignorerat julen i övrigt. Ormhasselgrenar har klippts av och glittrats och julkulats, amaryllisar står i fönstren, julstjärnor är upphängda, adventsljusstaken mossad och klar, krans på dörren och i fönstret, Arvids änglakör tänd, apelsiner nejlikade och tazetterna planterade. Inga hyacinter blir det i år. Jag får inte för Jonas. Det är något med att jag nyser och luftrören täpps igen av dem som har föranlett detta förbud. Är ju rimligt i och för sig.

I lördags var vi på julmarknaden på Bulltofta. Lagom när och liten och mysig. Kallt var det dock och kön till korven lång till Jonas stora förtret. Anna, Blems moster, hade ett litet stånd och vi köpte en fin krans till fönstret av henne. Det var roligt att träffa henne, var ett antal år sen nu. Hon visste inte ens att Arvid fanns så blev jätteglad och rörd över det.

Det var häst och vagn och önskelistskrivning och grejor också, men det får nog vänta lite innan Arvid gör sånt. Dock fick han sitta i tomtens knä. Han var helt ogrundat  orolig att Arvid skulle bli rädd för honom. Vi däremot var snarare de som var lite ängsliga. Inte på riktigt, men när tomten sluddrar vid tolv på dagen och är väl rosig om kinderna kan man lätt tro att någon har varit på starkvarorna vid lite olämplig tidpunkt på dagen.

IMG_2272

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s