Leia 1!

När Leia fyllde ett glassade vi runt på stranden på Teneriffa. Det tyckte vi var ett bra sätt att fira henne på när det ändå skulle ske på distans. Vi klunkade ett par glas cava i hennes ära på kvällen också, men då sov Arvid. Han var duktig på det, att sova i vagnen på kvällen.

Leia hade dock kalas helgen innan den stora dagen och då var vi med. Johanna hade bakat hela veckan mer eller mindre och jag hade gjort en insats med kanelbullarna på kalasmorgonen då Arvid uppenbarligen var så uppspelt inför sitt första barnkalas att han vaknade vid femsnåret. Inte mycket att be för än att stiga upp i gryningen när lillkillen vägrar att somna om. Vi ville inte väcka Leia ifall hon skulle få för sig att sova lite extra heller. Det gjorde hon naturligtvis inte utan kom upptassandes (metaforiskt, hon går inte mer än några steg själv än så länge), även hon spänd inför festligheter.

Nu var det inte bara bullar som skulle bakas, utan som det brukar inför kalas var det en massa småfix och städ också. Så Sven, Jonas och Daniel tog med sig barnen ut i vagnarna med den utomordentliga planen att de skulle sova en rejäl stund så att de var pigga och glada när gästerna kom. Det gick väl till 33%. De 33 procenten stod Arvid för som sov en stund, kanske inte så länge som önskats, men ändå en godkänd sovning. Leia ville bara vara vaken så hon var nog lite i tröttaste laget egentligen.

Folk kom det, massor med folk. Det var en hel del bebisar och några större barn så det var aldrig för mycket folk. Familjerna kände liksom när det var lagom att gå vidare innan deras barn drabbades av stora hysterin. Arvid var så trött en bit in i kalaset att han fick gå och lägga sig i Leias säng och sova middag en stund.

Det var paketöppning och bus i största allmänhet:

IMG_1651
En fantastiskt rolig leksak!
IMG_1662
Eh, morbror, du behöver inte se så imponerad ut av att jag kan stå, har jag kunnat hur länge som helst. Ge mig bara något att hålla i så!
IMG_1669
Mormorgos
IMG_1678
Ballonger fanns det så klart! Att Lennart smällde två under kalaset är en annan sak.
IMG_1682
Lennart, det är MITT kalas!
IMG_1684
Tröttrosor om kinderna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s