Slagsmål på gatan

Malmö sägs, särskilt av utomsocknes, vara en farlig stad och tro inte att villakvarteren är bättre än miljonprojekten. Nej då, här där vi bor i Riseberga är det minsann action här med. Och då syftar jag inte på de läskiga tonåringarna som hänger runt sina bilar på vår gata. Nej, nej, de har hittills inte gjort något värre än att tvätta bilen på uppfarten,  spela musik på kvällen och hälsa artigt. Det kan vi leva med.

Värre är det med allt bråk som sker över tomtgränserna. Sedan vi lät familjens i storlek minsta medlem vara ute på egen hand har det bitvis varit ett himla skrikande och jagande. Fedden visar ingen nåd; så fort hon får syn på en grannkatt flyger hon med ett yl efter den! Stora skogisar likväl som små bonnisar, ingen urskillning. Det behöver ju inte sägas att hon sett nöjd ut om kvällarna, eller dagarna när hon kommit in för lite käk, dricka och toabesök.

Men så igår när jag kom hem från Älmhult anade jag plötsligt oråd. Det låg röda pälstussar lite varstans. Inte såna som jag pillat loss när jag rett ut tovor, utan rejäla saker med rot och allt. Så jag letade rätt på tjejen som låg gömd under sängen. Från ögat och en bit nerför nosen ett rejält rivsår och torkat blod i halva ansiktet. Lösa hårtussar på kroppen och en stor kal fläck på hjässan. Stackars Feddis!

Veterinär eller inte var den omedelbara frågan, men jag bedömde att vänta och se till idag. Och idag ser det inte värre ut tycker jag, även om det ser obehagligt ut, så vi avvaktar lite till och ser om hon läker av sig själv utan infektion. Så länge får hon stanna inne. Inte för att hon visat intresse av att gå ut än, men ändå.

DSC_1017
Inte lika kaxig längre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s