Varför jag bor i vh

Det kan man fråga sig och allt som oftast frågar folk mig det. Tydligen är Sorgenfri mer naturligt. Och jag kan inte annat än hålla med egentligen. Så varför då?

Havet? Jo, det är fint med hav utanför fönstret när man sitter och äter eller slappar i soffan. Praktiskt att kunna gå ner och bada på sommaren vid fint väder. Synd bara att det regnar och blåser alltid. Roligast har det dock varit när det var storm i vintras och vattnet slog upp nästan ända till oss.

Lugnet. Jo, förvisso, men man missar ju spännande saker som när det kastas strykjärn genom fönstret i bråk i fastigheten mitt emot. Inga polisutryckningar efter skottlossning på svartklubben på gatan som skapar lite variation i vardagslunket. Å andra sidan får man sin adrenalinkick varje gång någon idiot i bmw eller merca försöker krocka med en i flaskhalsen ut ur hamnen på morgonarna.

Kärleken. Jo, den får man väl ge höga poäng i det här, men om den är nummer ett eller två på listan är oklart. Punkten som står som största konkurrent är nämligen:

Kognitiv beteendeterapi mot spindlar. Att bo i vh är synonymt med att bo med spindlar. De är överallt. ÖVERALLT. För några dar sen var det en i fönstret på balkongen som var, med benen, ca 8 cm i diameter. Helt orimligt. Jonas avlägsnade den. Allt som oftast på balkongen känner man något som stoppar en, spindelnätstrådar vävda rakt över allt. Man måste alltid inspektera omgivningen innan man sätter sig så man inte råkar ut för obehagligheter. När man tittar på havet har man alltid några ondsinta åttabeningar i förgrunden. Igårkväll räknade jag till nio stycken. Och de är inte små och diskreta utan de är av typen med tjocka, kompakta, äckliga kroppar. Inte så avslappnande som man kanske skulle kunna tro. Fedden hjälper väl till att ha kål på en del, men tom hon verkar ha tröttnat och gett upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s