Jag vet att jag inte är först, men Ronnie alltså

Den här Ronnie Sandahl, som vad jag förstått efter uttalanden i samband med hans debutbok inte kallade folk (kvinnor) för hora när han växte upp utan var en snäll, liten pojke  enligt sig själv och en stor hög andra och därmed förtjänar oerhört mycket kredd för att han i likhet med de allra flesta män inte kallade folk (kvinnor) för hora, är inte mycket till ljushuvud i min bok. Jag har alltså inte skrivit någon bok utan det är figurativt tal. Vad han sade istället för hora vet jag inte. Är inte särskilt intresserad heller. Om det är något jag skulle undra när det gäller honom är varför hans föräldrar valde att döpa honom till Ronnie. Inte bara att det är ett y-namn, utan på det är det ett y-namn som man försökt tuffa till. Ungefär som när Kajsa plötsligt heter Kajza. Underligt.

Ronnie, med ie alltså som inte kallade folk (kvinnor för hora), har skrivit en krönika i Aftonbladet idag.

Förresten, var det inte så att boken hette typ ”Vi som inte sa hora”? Alltså i imperfekt. Säger han det nu? Kallar han folk (kvinnor) för hora i vuxen ålder? Jag vet inte. Kanske borde läsa boken. Kommer inte hända. Såvida den inte är den enda lektyren i en sommarstuga en regnig dag. Kommer alltså inte hända.

Krönikan då. Den handlar om hur dålig han tycker Anja Pärson är som människa. Det är inte ok att säga hora för Ronnie (med ie) , men det är ok att lägga sig i huruvida folk vill diskutera vem de ligger med. Jag vet inte vad det är han vill uppnå. Måste man vara ombudsman för något bara för att det man tror på eller känner inte tillhör normen? Måste alla invandrare arbeta mot rasism? Naturligtvis inte. Det skulle bli jobbigt om Zlatan plötsligt stod upp för det och krönikörerna inte längre kunde skylla på Zlatans ”blod” när han gör något de inte väntat sig.

Men Anja är ju en osolidarisk person som inte tidigare använt sitt privatliv och inte vill göra det nu heller till att arbeta för homosexuellas (jag skulle för övrigt säga att hon är bi eftersom hon gillat män förr, men det verkar vara en bortglömd beteckning i dessa tider, åtminstone så länge det för stunden aktuella könet är samma som ens eget) rättigheter eller unga homosexuellas självkänsla. Dåliga Anja. Tycker Ronnie med ie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s