Svenska Fotbollförbundet…

Gerndt, ni vet myskillen som spelade för Hif och spöade sin fru? Han verkar ju vara en så härlig kille. Naturligtvis var det inte alls med mening han tog struptag på henne eller sköt ett skott på henne. Det är helt missförstått. Tanken att han skulle ha gett sig på henne fler gånger är naturligtvis också befängd. I så fall hade det väl funnits bevis? Så det är helt sunt av SvFF att tycka att eftersom det gått så lång tid sen den första domen nu ska han få möjligheten att spela i landslaget igen. Det har ju inte med värderingar att göra, utan bara ev strafftid.

Eller förlåt. SvFF lade ju till en rad där de förklarar sin syn på våld:

Svenska Fotbollförbundet tar avstånd från all form av kvinnomisshandel i allmänhet och hustrumisshandel i synnerhet.

De lägger alltså en värdering i civilstatus. En gift kvinna har högre värde än en ogift och det är följaktligen värre att misshandla henne än den ogifta. Kan vara bra för Gerndt att veta i fortsättningen att han ska akta sig för att gifta sig om han vill slå sina kvinnor i fortsättningen.

Det enda positiva i det hela är väl att Gerndt varit så förbenat dålig på sistone att det inte borde finnas någon chans för honom att bli uttagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s